Op de site kunt u diverse informatie vinden over de behandeling die ik geef indien u meer informatie wilt weten over de behandelingen kunt u telefonisch contact opnemen of per E-mail. U kunt mij bereiken van Maandag t/m Woensdag
DORN-THERAPIE en BREUSS MASSAGE


DORN-THERAPIE en BREUSS MASSAGE De Dorn methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn Methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.


Dorn therapie is een zachte effectieve behandeling en zeer geschikt voor mensen die niet de weg naar de chiropracter, ofwel de "kraker" willen bewandelen. Dorn therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliŽnt, van druk uitoefenen en beweging.


Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn verdwijnen.


De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggemerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. ( /benen-van-ongelijke-lengte.html) Het beenlengteverschil kan variŽren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggemergkanaal in een andere houding.

Mensen die al lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: "Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en daar moet u maar mee leren leven...." Dat is fundamenteel onjuist! Een machine kan slijten, maar een levend organisme, zoals het menselijk lichaam herstelt zich zolang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.


De Dorn-therapie komt uit Duitsland. In tegesteliing tot "kraken"is de Dorn-therapie een milde therapie. Met de duimen zet de therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!


BREUSS MASSAGE Een ontspannende massage bij rug- en nekklachten.


IN HET KORT: Breuss massage richt zich op de gehele wervelkolom, met name de tussenwervelschijven. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde in Duitsland de manuele tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.


De zachte Breuss Massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen door middel van deze massage gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren en regenereren met als resiltaat dat u zich beter gaat voelen.


Meestal zal de Breuss massage na de Dorn behandeling worden uitgevoerd, om de wervelkolom nog meer te strekken, maar de enorme ontspanning van deze diepwerkende massage ervaren. Wanneer er veel pijklachten zijn, kan de Breuss Massage voorafgaand aan de Dorn behandling worden uitgevoerd, om de rug eerst te ontspannen en daarmee voor te bereiden op de Dorn behandeling.


DORN VOOR KINDEREN Bij de bevalling komen grote krachten vrij. Daarbij kan de wervelkolom of de bekken van het kind wat scheef komen te staan. Door een speciale massage wordt de scheefstand gecorrigeerd en voelen de kinderen zich vaak beter en huilen minder.


INDICATIES Indicaties zijn symptomen en chronische aandoeningen waarbij Dorn Therapie zeer goede resultaten boekt. Omdat bij Dorm Therapie ook alle zenuwuiteinden van de wervelkolom worden behandeld, heeft Dorn Therapie ook een gunstig effect op alle organen. * beenlengteverschil * hoofdpijn en migraine * nek- en schouderpijn * kyfose ( hoge rugklachten) * lordose( lage rugklachten) * scoliose ( s-bocht wervelkolom) * lumbago, ischias, spit * darm- en blaasproblemen * galblaas- en schildklierklachten * chronische vermoeidheid * duizeligheid * pijn bij het zitten * atrose en reumatische klachten * beginnende osteoporose * ziekte van Bechterew * chronische hernia * bekkenscheefstand * armklachten ( tennisarm / golfersarm) * gewrichtsklachten


Als men zwanger wil worden wel L2 en L3 stimuleren tijdens de behandeling. Na een bevalling kan men na 6 weken weer behandelen. Mensen met een kunstheup of kunstknie kunnen wel behandeld worden. Bij osteoporose, reuma, artrose en artritis kan voorzichtig behandeld worden. Bij een hernia- of heupoperatie kan men zacht gaan behandelen 4 tot 6 weken na de operatie. Bij osteoporose of ischias kan men behandelen, maar is het beter eerst Breuss massage uit te voeren, en daarna Dorn.


CONTRA INDICATIES ( wanneer NIET) Dorn-methode zal niet uitgevoerd worden bij:


* Ernstige degeneratie van de tusselwervelschijven. * ernstige overgewicht, doordat de therapeut de behandeling niet kan uitvoeren. * in de eerste drie maanden van de zwangerschap op L2 en L3 * acute hernia * (bot-) kanker * vergevorderde osteoporose * acute migraine * acute ontstekingen ( m.u.v. Bechterew) * na een ongeluk, zonder een arts te hebben bezocht. * botbreuken * verlammingsverschijnselen. --> u moet zelfstandig kunnen lopen, staan en zich kunnen oprichten. *******VERDER KAN DE DORN-METHODE VAN INVLOED ZIJN OP MEDICATIE GEBRUIK, BV. HARTMEDICATIE EN SCHILDKLIERMEDICATIE.

Terug naar de Homepage
Op de site kunt u diverse informatie vinden over de behandeling die ik geef indien u meer informatie wilt weten over de behandelingen kunt u telefonisch contact opnemen of per E-mail. U kunt mij bereiken van Maandag t/m Woensdag Het is een aanvulling en geen vervanging van het advies van je arts. Deze dien je in alle gevallen te raadplegen voor symptomen die een diagnose of medische aandacht vereisen

Gaarne de consulten contant te betalen.
   
  Aantal Bezoekers
  » 1 Nu Online
» 22 Per Dag
» 22 Per Week
» 22 Per Maand
» 1013 Per Jaar
» 1219 Volledig
De website is online gegaan op 26 - 02 -2012

(PHP Counter)